Over Gio Ferrarius

Ik, Gio Ferrarius (1958),  ben  een Nederlandse schrijver / onderzoeker.  Ik doe diepgaand onderzoek naar internationaal georganiseerde (milieu-) criminaliteit en schrijf daarover. Mijn focus is gericht op beursmanipulatie, landkwesties, illegale exploitatie en daarmee samenhangende sociale misstanden. Corruptie, creatief gestructureerde financieringsinstrumenten, maar ook het falen van overheden, misbruik van wetgeving en de soms bizarre rol van levensbeschouwelijke groeperingen lopen als een rode draad door mijn werk.

Dat werk is soms journalistiek, maar ook verhalend, vaak een combinatie van beiden. Leesbaar, spannend, en altijd een vat vol verrassingen. Ik werk onafhankelijk, zelfstandig, en heb geen formele binding met NGO’s, journalistieke platforms of uitgevers, hoewel ik er regelmatig mee samenwerk.

Het geeft mij de vrijheid om eigenzinnig te werk te gaan, en snel tot resultaat te komen. IMPACT is mijn voornaamste drijfveer, en daarnaast vanzelf een – naar ik hoop – inspirerende ervaring voor mijn lezers. Mijn werk omvat zowel Nederlands – als Engelstalige publicaties.

Ik was zakenman; leidde als CEO – internationale beursgenoteerde en private bedrijven. Ik deed dat in Nederland, maar ook ver daarbuiten. Ik deed zaken in meer dan veertig landen wereldwijd, bestuurde kantoren op vijf continenten, en acteerde op internationale aandelenbeurzen. Zo ken ik het klappen van de zweep wel een beetje. Ik maakte ook – en misschien wel belangrijker – kennis met evenzoveel verschillende culturen en daarbij horende gebruiken. Een goed begrip van lokale mores en de wil om die waar nodig te omarmen zijn onontbeerlijk om te zien waarom dingen gaan zoals ze gaan, en succesvol te kunnen zijn. 

Gio Ferrarius is een pseudoniem. Niet dat ik iets te verbergen heb, of niet gekend wil worden. Het is in de eerste plaats een commerciële kwestie. Mijn naam leent zich nu eenmaal niet erg goed voor internationale uitgaves. Bovendien zijn er bekende naamgenoten in het Nederlands taalgebied, en dat is soms verwarrend. Tenslotte is het tijdens onderzoek soms niet onpraktisch, zo’n alter ego. 

Nu ik mijn actieve carrière enkele jaren geleden afgesloten heb, ben ik gaan schrijven. Niet omdat ik door ledigheid overvallen ben, maar eerder als invulling van een al langer gekoesterde wens. 

 

Dit delen:

Vind ik leuk:

Vind-ik-leuk Laden...
nl_NLDutch