Buitengewone aankondiging van het Management van Genesis Energy Investment Plc

Gebaseerd op officiële informatie van Genesis Solar España S.L., Genesis Capital Management Ltd. en Vital Source S.A. op 6 december 2010 kondigt het management het volgende aan:

“Op 3 augustus publiceerde Genesis Energy Investment Plc dat het een memorandum of understanding ondertekende met Vital Source A.A.. Onder die overeenkomst zou Vital Source S.A. een bijdrage in natura te leveren aan GENESIS Solar España S.L.,  voor een bedrag van € 47.000.000. Taxateurs moesten de waardering van het actief eerst nog beoordelen. Die kon daardoor dus nog hoger uitvallen. Het aanbod was onderworpen aan aanvaarding door de accountants van GSE.

Dhr. Thomas Geraets, CEO van Vital Source S.A., verklaarde op dat moment: “We zijn vastbesloten om bij te dragen aan de voltooiing van de fabriek voor zeer geavanceerde dunne film fotovoltaïsche modules in Spanje. Daarnaast zijn we van plan een overeenkomst voor de ontwikkeling van een soortgelijke fabriek in Brazilië te sluiten.”

Op 2 december 2010 sloot Vital Source S.A. (Zwitserland) een juridisch bindende overeenkomst met GENESIS Solar España S.L. om nog een extra actief bij te dragen. Hierdoor kan GENESIS Solar Espana S.L. nu haar kapitaalverhoging voltooien. Het bereikt zo het vereiste niveau van kapitalisatie om met de uitvoering van het Business Plan te beginnen.

Vital Source stelt GENESIS Solar España S.L. in staat om het actief zelf te gebruiken. Het kan het ook toewijzen aan GENESIS Solar Corporation of GENESIS Investment Funds Ltd., met als doel geld te verdienen met dat actief.

Vital Source S.A. ontvangt haar aandeel in Genesis Solar España S.L. op basis van de gecontroleerde waarde van het bijgedragen actief. Het moet die investering in GENESIS Solar España S.L. dan omzetten in Genesis Solar Corporation-aandelen tegen een vaste prijs van USD 10,00 per aandeel. Dat moet vóór de datum waarop GENESIS Solar Corporation zal worden geïntroduceerd op een beurs in de Verenigde Staten.HET ACTIEF

Het actief dat Vital Source S.A. nu aanbiedt, bestaat uit rechten op 434.000 hectare tropisch regenwoud in het Amazonegebied in Brazilië. De inbreng kan worden gebruikt om zogenaamde Carbon Credits (CO2-certificaten) te genereren. Het pand kan ook dienen voor het voortzetten van duurzaam bosbeheer.

Alvorens het pand te accepteren, evalueerde een externe onafhankelijke professionele taxateur, geïntroduceerd door een gerenommeerde accountantsonderneming, het actief. Hij kende er een waarde van USD 66 miljoen aan toe. Dat is exclusief de waarde van het tropische hardhout.

Om tot deze potentiële waarde te komen moet eerst houtkap zijn toegestaan. Daarvoor zijn bepaalde openbare registraties nodig. Het verkrijgen daarvan is een langdurig proces. Om het pand veilig te stellen en intussen onmiddellijk te beginnen met het verkrijgen van de vergunningen, biedt Vital Source S.A. nu het vruchtgebruik op het actief aan. Dat is geaccepteerd door GENESIS Solar España S.L., en zal nu dus deel uitmaken van de inbreng in GENESIS Solar España S.L., of haar cessionaris.

Tot slot zal Genesis Solar España S.L. doorgaan met het bouw- en bestelproces van de belangrijkste apparatuur voor de fabriek. Het zal daarover in de nabije toekomst bepaalde besluiten nemen en publiceren. Daarna kan de verandering van eigendom van GENESIS Solar España S.L. – dat een dochteronderneming van GENESIS Solar Corporation zal worden – doorgang vinden. Deze transactie zal na voltooiing openbaar worden gemaakt.

6 december 2010

Peter Jacobs/Damian Greco, managing directors van Genesis Solar España S.L.

Herald A.M.A. Janssen LLM, managing director van Genesis Capital Management Ltd.
Thomas Geraets, managing director van Vital Source S.A.

nl_NLDutch